15.4 C
Constanța
marți, 16 aprilie 2024

Ce, nu știați?! Lui Liviu Dragnea i-a fost încălcat dreptul la sănătate şi apărare

spot_img

Trebuie citit

Săptămâna trecută, la emisiunea România 9 de la TVR, moderată de Ionuț Cristache, Alina Mungiu Pippidi, cunoscută în general pentru vederile de dreapta și anti-PSD, făcea niște declarații incendiare: „Ce s-a întâmplat cu Dragnea? Nu i-au dat drumul nici de Paști?! În situația în care oricărui alt deținut, pentru o infracțiune care ar fi trebuit să fie ADMINISTRATIVĂ, nici n-ar fi trebuit să ajungă să facă închisoare pentru ea, i se dă trei ani și jumătate închisoare, își ispășește toată fracția și nu e eliberat. Nu e normal, și de-asta se teme lumea. Nu e normal, pentru o infracțiune MINORĂ… Dacă-i găseau măcar între timp ceva, de ce nu a început un dosar major contra lui? S-a dus la închisoare și nu i s-a dat drumul de Paști, pentru că s-a apucat să se lupte cu statul paralel, în grandomania lui, crezând că un baron de Teleorman poate să fie mai tare, numai pentru că se bazează pe votul săracilor. Și n-a ieșit!”

Judecătorii au decis însă acum că lui Liviu Dragnea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, i-a fost încălcat dreptul la sănătate şi apărare, după ce a fost operat.

„Soluţia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de Penitenciarul Rahova, împotriva încheierii nr. 393/08.04.2021, pronunţată în dosarul nr. 387/2021, de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 17.05.2021”

Liviu Dragnea acuza în urmă cu două săptămâni, din închisoare, că la dosarul său există declaraţii mincinoase date de reprezentanţii penitenciarului Rahova. Fostul lider PSD acuza, de asemenea, că timp de o săptămână i s-a refuzat asistenţa medicală şi că rana la coloană pe care o are i s-a infectat.

„Eu am suferit o intervenţie la spitalul penitenciar Rahova la spate, această zonă este foarte importantă. Pentru că operaţia a fost pe spate, eu nu am putut singur să-mi curăţ rana şi să-mi schimb bandajul.

După intervenţie, medicul chirurg de la Rahova a trecut în fişa medicală şi a dispus ca medicii de la cabinetul medical din Rahova să cureţe rana din două în două zile. 

În a şasea zi, o zi de vineri după-amiază, s-a instituit carantina. (…) Eram trei deţinuţi în cameră. La uşa nostră s-a prezentat un ofiţer care ne-a transmis că nu mai putem să ieşim din cameră, că nu mai avem voie să primim nici vizite şi nici avocaţi. 

Timp de o săptămână, eu nu am avut acces la cabinetul medical, rana fiindu-mi pansată de colegii din cameră. Rana s-a reinfectat apoi, că nu am pansat corect şi vineri după ce am ieşit din carantină m-au dus din nou la spitalul Rahova şi m-au operat din nou pentru că rana recidivase.

Doamna avocat mi-a prezentat ieri dosarul şi am văzut acolo o declaraţie din partea penitenciarului în care scrie că eu am refuzat asistenţa medicală. 

Scrie în dosar, toalete şi pansament, deţinutul a refuzat şi a zis că se tratează singur. Nimic mai fals, e o declaraţie mincinoasă dată de cei de la Rahova. 

E fals în declaraţii, nu ştiu cine anume de la Rahova a declarat asta, dar colegii mei de cameră sunt cei care m-au bandajat. Ăsta a fost unul din motivele pentru care am spus că rana a fost pe spate şi nu mă puteam bandaja singur”, susţine Liviu Dragnea.

Articolul precedent
Articolul următor

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri