13.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Grindeanu – discurs fulminant în Parlament!

spot_img

Trebuie citit

spot_img

„Stimată… doamnă ministru,

V-am urmărit și vineri, la conferința de presă. Și astăzi. Cu foarte mare atenție! Și nu știu DE CE  să mă îngrozesc mai tare! Mai întâi, este șocant cinismul cu care vorbiți despre românii morți de COVID… Ca despre niște stocuri de mărfuri!

Apoi, este grețoasă viteza cu care, din apostolii transparenței, ați devenit un soi de comisari politici ai secretomaniei, capabili să explice o drama națională ca pe birocratică înșiruire de erori umane! Ați inventat “cifrele agregate” în locul adevărului simplu și clar. Adevăr pe care îl așteptau și îl meritau miile de familii care și-au pierdut un om drag în timpul pandemiei…

Acum câteva săptămâni, aflarea adevărului era – pentru USR-PLUS – o chestiune de viață și de moarte… Pentru care cereați demisia premierului Cîțu. Azi, îngroparea  adevărului a devenit specialitatea tandemului Barna-Cioloș! De ce? Simplu! Între timp, au apărut câteva sute de posturi bănoase la șefiile și prin consiliile de administrație ale spitalelor țării… Care au devenit brusc prioritatea voastră existențială!

De aceea, ați pus în balanță mărețele percepte pe care le-ați tot predicat… Într-o parte, erau 5000, 7000 sau 10000 de morți ascunși!… În cealaltă parte, niște joburi la stat, foarte bine plătite!

Ce a ales să facă USR-PLUS este astăzi o întrebare retorică… Ați decis să vă înmormântați principiile… Banii… din joburile foarte bine plătite, de stat, pe care le înfierați ritualic pe când erați în Opoziție, au devenit brusc… extrem de interesanți!

Doamnă ministru,

Ați făcut un pseudo-raport, pervers și ticălos, din care aflăm că nimeni nu e de vină. Mai aveați puțin și scriați – negru pe alb –  că morții sunt singurii răspunzători!

Doamnă ministru,

Vă bateți joc de un popor întreg! Și o faceți pe bani grei! Cu tupeu, pe un salariu de peste 220 de milioane de lei lunar! Nu pe salariul minim, cât ați avut ca angajat la firma dumneavoastră, dar de unde scoteați dividende anuale de sute de mii de lei. Apropo, așa ați susținut dumneavoastră, ca medic, sistemul public de sănătate? Cu contribuții spre zero plătite statului? Dar cu un profit uriaș la compania familiei!!

Iar astăzi ne spuneți cu detașare că nu putem ști cu exactitate numărul deceselor de COVID! Nici azi, și poate niciodată! Ne lăsați în continuare să deducem că lipsesc o treime din totalul deceselor și că totul este…. o nevinovată întâmplare! Deși, în același timp, Institutul pentru Metrică și Evaluare a Sănătății al Universității din Washington a prezentat date clare ce arată, pentru România, peste 50 de mii de morți în plus! Sigur, ei nu se pricep la statistica medicală fel de bine ca iluștrii savanți de partid, impuși prin DSP-uri, sau de marii ”specialiști” ai lui Orban și Cîțu, din Grupul pe Comunicare Strategică…

Am crezut că măcar astăzi, din respect pentru milioanele de români, veți veni în fața Parlamentului și veți spune numărul exact al oamenilor care au murit de COVID. Și numele vinovaților din administrația țării care au ascuns aceste date opiniei publice! Așa ar trebui să arate concluziile unui raport profesionist. Date concrete. Exacte! Cine și unde a greșit! Și cum plătește pentru greșeala făcută!

În loc de așa ceva, ne-ați pus aceeași placă birocratică, cu frânturi de adevăr și multă manipulare.  Totuși, după ziua de azi avem totuși două certitudini:

  1. Prima, transparerența a fost doar un slogan de campanie.   
  2. A doua, că – din rațiuni politico-financiare – pentru alianța USR-PLUS adevărul nu mai contează.

Pentru banii aceia mulți, din tot felul de posturi și consilii de administrație, ați ales  minciuna, în defavoarea adevărului.

Pentru bani și propriile interese ați ascuns numărul real al deceselor de COVID.

Pentru că, în final, banii și interesele voastre sunt cele care au contat întotdeauna. Nu adevărul!  Nu transparența! Nu viața și sănătatea românilor! Acestea au fost doar niște lucruri care dădeau bine în campanie…”

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri