18.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Deputatul Dumitru Viorel Focșa, blocat să ajungă la Arhiepiscopia Tomisului cu o donație de cărți cu computere

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Circ și haos la intrarea în peninsulă, după decizia aberantă, nu neapărat de a restricționa accesul autovehiculelor în regiune, cât refuzul nejustificat al Primăriei și a capsomanului său primar, Vergil Chițac, de a elibera permise de acces pentru cei îndrepățiți, locatari din zonă sau oameni de afaceri care au activități acolo.

Accesul auto în zona Peninsulară este restricționat de două bariere, iar cei care vor să intre cu mașina au nevoie de un permis special. Câțiva polițiști locali au primit ordin să gestioneze traficul auto și să-i informeze pe șoferii care nu au permis de acces că trebuie să întoarcă și să-și găsească loc de parcare în altă parte. Iar furnizorii de marfă de la magazinele din zonă au fost nevoiți să oprească la barieră și să care lăzile în brațe.

Propunerile și observațiile pe care municipalitatea le-a primit, atât din partea riveranilor, cât și a operatorilor economici din zonă au fost ignorate de primarul Vergil Chițac și de city manager-ul Felicia Ovanesian. În cursul săptămânii trecute, locuitorii din Peninsulă au strâns nu mai puțin de 1.500 de semnături de susținere pentru modificarea Regulamentului de acces în zonă, precizează și TomisNews.

Zilele trecute, chiar și IPS Teodosie a încercat să găsească o soluție pentru cei care lucrează și locuiesc (da, în Arhiepisopia Tomisului funcționează și o mănăstire) acolo. A cerut o audiență dar cu această ocazie a fost tratat în bătaie de batjocură de primarul bălții Tăbăcărie. Nici alți solicitanți nu au fost tratați altfel, celor mai mult refuzându-li-se permisele, deși locuiesc în peninsulă și au curți și garaje, unde să-și țină mașinile. „Mergeți pe jos!”, le-ar fi spus primarul-consort al Feliciului.

Astăzi, și deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa, alături de senatorul Mateescu din același partid a luat taurul de coarne și s-a alăturat protestelor justificate. „Au închis orașul vechi, unde se află Arhiepiscopia Tomisului! Bolnavii trebuie să anunțe cu 72 de ore înainte că au nevoie de o ambulanță, pentru o urgență medicală!? Locuitorii din această zonă sunt izolați, iar polițiștii locali sunt puși într-o situație penibilă.” Celor doi parlamentari li s-a refuzat accesul în Peninsulă, pentru a ajunge la Arhiepiscopie, cu o donație voluminoasă, motiv pentru care bariera a fost blocată. Deputatul Focșa i-a îndemnat pe constănțeni împotriva acestui abuz.

În cele din urmă, donația nu a mai ajuns la destinație, cei doi parlamentari fiind obligați să se deplaseze pe jos până la Arhiepiscopie. Întregul incident a fost transmis live pe facebook.

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri