18.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Măștile și mănușile de unică folosință – o sursă de deșeuri

spot_img

Trebuie citit

spot_img

COVID-19 a schimbat fundamental modul în care comunicăm, învățăm, ne întâlnim și desfășurăm afaceri. Utilizarea măștilor de unică folosință și a mănușilor din latex, a devenit o parte obișnuită a vieții, necesară pentru a ajuta la controlul răspândirii virusului. Dar odată cu protecția a apărut și creșterea la nivel mondial a deșeurilor de măști aruncate, mănuși și șervețele dezinfectante în străzi, parcuri și parcări.

Coș de gunoi sau reciclare?

Măștile chirurgicale și mănușile din latex sau nitril nu se pot recicla în instalațiile locale de reciclare. Aceste articole trebuie aruncate în mod corespunzător la coșul de gunoi, NU plasate în recipientul de reciclare. Atunci când sunt plasate în fluxul de reciclare, prezintă un risc pentru sănătatea lucrătorilor aflați la banda de sortare a deșeurilor.

Nu aruncați sub nicio formă măștile și mănușile împreună cu deșeurile reciclabile sau în spații neamenajate (pe jos sau în natură)!

Recomandarea generală este să le colectăm acasă în condiții diferite de cele în care strângem gunoiul menajer. Mănușile și măștile (dar și șervețelele folosite și alte deșeuri generate de dezinfectarea locuinței) trebuie strânse separat în pungi sigilate și depozitate până la umplere într-un spațiu aerisit (curte, balcon) pentru câteva zile, înainte de a fi aruncate. În cazul în care acestea au fost contaminate, virusul va deveni inactiv, iar deșeurile nu mai prezintă pericol la manipulare.

POLARIS M HOLDING

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri