8.4 C
Constanța
sâmbătă, 2 martie 2024

Răsăuțeanu: Se impune, ca măsură urgentă, scăderea semnificativă a tarifelor de parcare!

spot_img

Trebuie citit

Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor social-democrați din CLM Constanța, a anunțat că a fost depus proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea HCL 123/2021 privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice, păstrând spiritul amendamentelor propuse de PSD în 2021 și respinse de actuala administrație.

Jecmănirea constănțenilor și alungarea turiștilor de către autoritatea locală trebuie să înceteze URGENT! (…)

“Respectând principiile economiei de piaţă liberă, bazându-ne pe faptul că sectorul privat susţine funcţionarea sectorului public prin taxe şi impozite, considerăm că o autoritate locală nu poate confisca şansa infuzării unor sume de bani semnificative în mediul privat.

Prin impunerea unor tarife de parcare foarte mari, se diminuează veniturile din sectorul HORECA şi din activităţile economice conexe, afectând în sine economia orașului nostru.

De asemenea, turismul în Municipiul Constanța reprezintă un principal contribuabil la stabilitatea și competitivitatea economiei locale, în special datorită efectului multiplicator pozitiv.

Creşterea numărului de turişti trebuie să fie un obiectiv al autorităţii locale, iar acest obiectiv lipsește cu desăvârșire!

Orice act normativ adoptat la nivel local prin care turiştii aleg altă staţiune trebuie corectat/modificat.

Grupul consilierilor PSD solicită primarului și echipei sale să facă publice datele privind încasarea sumelor din plata parcărilor în ultimul an, câți bani s-au încasat, ce au făcut și ce au de gând să facă cu acești bani!

Am așteptat luni de zile să se urce în dezbatere publică acest regulament, dar nimic concret nu s-a întâmplat.

Cerem Primăriei Constanța să întreprindă toate demersurile legale(transparență decizională) pentru modificarea de urgență a Regulamentului actual.”, a transmis Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor PSD din CLM Constanța.

Întregul articol, AICI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri