25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Lungoci, despre ratata Noapte a Muzeelor!

spot_img

Trebuie citit

Această atitudine sfidătoare a unor sindicaliști – nu a tuturor angajaților din muzee – este contrară deciziilor și declarațiilor premierului Marcel Ciolacu. Acesta a dat deja dispoziții pentru rezolvarea inechităților între angajații din muzee. 

În altă ordine de idei, aceste probleme ar fi trebuit rezolvate cu mult înainte la nivel de miniștri – respectiv Cultură și Finanțe. Iar, indiferent dacă e un act voluntar sau nu, amenințarea că dacă nu faceți ce vrem noi, nu mai organizăm noaptea muzeelor deschise – tot un șantaj se numește și contrastează cu atitudine de deschidere a premierului. Problema pusă de premier a fost că aceste tensiuni nu trebuie să-i afecteze pe copiii și pe ceilalți vizitatori!

  • Premierul a solicitat o analiză la Ministerul Finanțelor în urma căruia se va veni cu actul normativ corespunzător pentru a corecta inechitățile dintre angajații din muzee.
  • Demersul cu contract de voluntariat oferit premierului, pe motiv că angajații muzeelor nu sunt obligați să vină la muncă peste program în noaptea muzeelor, este de-a dreptul tendențioasă! Premierul nu a obligat pe nimeni să facă ceva ce nu dorește. Și până acum angajații muzeelor au fost chemați la serviciu în Noaptea Muzeelor de către șefii lor, dar nimeni nu s-a plâns că e muncă forțată!
  • Noaptea Muzeelor este un eveniment de promovare a muzeelor, de atragere a publicului către acestea! Premierul a subliniat că păcat ca această promovarea să fie afectată de tensiunile forțate ale unora.
  • Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri