18.4 C
Constanța
vineri, 29 martie 2024

Germania va interzice arborarea steagului Hamas

spot_img

Trebuie citit

Guvernul german a decis să interzică steagul Hamas, ca urmare a creșterii numărului de incidente antisemite care au avut loc în timpul recentului conflict armat de 11 zile dintre Israel și grupările teroriste din Gaza.

Potrivit cotidianului ”Welt am Sonntag”, planul de interzicere a arborării drapelului grupării teroriste palestiniene a fost prezentat de partidul Uniunii Creștin-Democrate (CDU) al cancelarului german Angela Merkel.
„Nu dorim ca steagurile organizațiilor teroriste să fie arborate pe teritoriul german”, a declarat Thorsten Frei, purtător de cuvânt parlamentar adjunct al CDU, adăugând că acesta este un „semnal clar pentru cetățenii noștri evrei”.
Partidul Social-Democrat de centru-stânga, partener de coaliție al partidului lui Merkel, a exprimat inițial îngrijorări de ordin constituțional cu privire la posibila interzicere a steagului, dar în cele din urmă și-a dat sprijinul pentru propunere.
Mai multe orașe germane au fost scena unor demonstrații pro-palestiniene în timpul conflictului dintre Israel și Hamas de luna trecută, ceea ce a determinat-o pe Merkel să lanseze un apel la calm.
Manifestanții au scandat sloganuri antisemite, au ars steaguri israeliene și au aruncat cu pietre la intrarea într-o sinagogă la diferite mitinguri, acte deja condamnate cu fermitate de guvern. Cancelarul a vorbit sâmbătă despre „remarci antisemite insuportabile”.
„Cei care poartă ura împotriva evreilor pe stradă, cei care incită la ură rasială, sunt în afara legii noastre fundamentale”, a avertizat Merkel.
Consiliul Central al Evreilor din Germania, care reprezintă aproximativ 200.000 de evrei care trăiesc în această țară, a cerut o protecție mai puternică pentru instituțiile evreiești.
Potrivit datelor publicate luna trecută, actele antisemite au crescut cu peste 15% în Germania în 2020.
Hamas este una dintre grupările palestiniene aflate pe lista de entități teroriste a Uniunii Europene.

Anima News

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri