25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Lungoci: 200 de milioane de euro grant-uri pentru susținerea procesării materiilor prime agricole

spot_img

Trebuie citit

Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, declară că, mai mult decât oricând, în această perioadă de criză, industria agrolimentară are nevoie de sprijin. În acest sens, social-democrații au adoptat o serie de măsuri menite să diminueze importurile care alimentează și agravează deficitul comercial.

“Concret, ministerul Agriculturii, portofoliu deținut de PSD, acordă 200 de milioane de euro grant-uri din bugetul său pentru încurajarea/susținerea procesării materiilor prime agricole.

De ce în acest scop? Pentru că  România are nevoie ca de aer să le valorifice cât mai eficient!

Urmările măsurii adoptate de ministerul Agriculturii sunt benefice, în condițiile în care peste 400 de companii din industria procesatoare pot primi până la 500.000 de euro/fiecare.

Sprijinul, menit și să compenseze parțial creșterea costurilor, este destinat pentru fabricarea produselor de morărit, a uleiurilor și grăsimilor, a produselor lactate,  a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă. Este condiționat însă de constituirea unor stocuri precis definite, care să fie obligatoriu procesate.

EXEMPLU  Grant-ul maxim de 500.000 de euro va fi încasat de operatorul care stochează pentru procesare:   

– 4.280 tone de grâu, sau 14.280 tone porumb, sau 9.615 tone de floarea-soarelui,

– sau 10.000 tone lapte crud materie primă

– sau 15.600 tone furaje combinate din  grâu și/sau orz și/sau porumb și/sau soia și /sau rapiță.”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri