9.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Soluții pentru fermierii români și pentru susținerea agriculturii autohtone!

spot_img

Trebuie citit

Este evident că în actuala conjunctură geopolitică România, ca și celelalte state ale Uniunii Europene, trebuie să adopte, cât mai repede cu putință, planuri strategice pentru toți fermierii.

Motivul? Securitatea alimentară a Europei va fi direct dependentă de continuarea activității agricole la nivelul fiecărui stat membru. IMPORTANT! Trebuie revizuite o parte din condiționalitățile impuse, astfel încât să fie folosit fiecare metru pătrat de pământ agricol din țara noastră. Așa putem asigura românilor siguranța alimentară! Așa putem să asigurăm și cetățenilor europeni alimentele de care au nevoie!

Ministrul Agriculturii, Adrian Ionuț Chesmoiu, a transmis deja Comisiei Europene soluții pentru fermierii români și pentru susținerea agriculturii autohtone:

– Suspendarea plății certificatelor de emisii de carbon pentru producătorii de fertilizanți- Intervenții directe pentru sprijinirea crescătorilor de suine.

– Regândirea unor strategii europene privind protecția mediului, astfel încât să utilizăm la maximum suprafețele agricole disponibile;

– Majorarea perioadei în care putem să acordăm ajutoare pentru situații critice pe cadrul temporar pentru Covid, de la 30 iunie până la 31 decembrie, astfel încât să venim cu sprijin direct pentru anumite ramuri și sectoare din agricultură care sunt în momentul de față presate de anumite riscuri.

Susținem interesele fermierilor români și specificul agriculturii românești!

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri