-0.6 C
Constanța
luni, 30 ianuarie 2023

Aygo X Prologue – Toyota a prezentat cel mai mic SUV

spot_img

Trebuie citit

Toyota a prezentat în premieră conceptul Aygo X-Prologue, un concept care face legătura dintre segmentul A, modelul Aygo și ideea de crossover. Este o mișcare îndrăzneață, pentru că în acest segment nu s-au încumetat prea mulți constructori să abordeze caroserii SUV. „Cu Aygo X Prologue, cred că am demonstrat că o mașină mică poate fi mare și impozantă în personalitate”, susține Ken Billes, asisten designer șef al centrului de design din Europa al Toyota. Marca a conceput și a dezvoltat noul model special pentru europeni, iar designul a fost lăsat pe mâna centrului din Nisa. Aici, designerii din ED2, cum se numește centrul, a fost creată o echipă specială, care a primit misiunea de a desena conceptul și modelul de serie.

Prototipul viitorului Aygo X – o mașină care se aseamănă, din punct de vedere al dimensiunilor și tipului de caroserie, cu Dacia Spring – preia atât stilul, cât și proporțiile SUV-urilor existente în gama Toyota, dar transmite din prima clipă că este o mașină foarte mică. Are doar două uși, un hayon înclinat și roți mari, care accentuează statura redusă a mașinii.

Versiunea de serie a lui Aygo X, care ar putea să se cheme Cross, similar cu Yaris Cross, ar putea fi prezentată în acest an, urmând ca modelul să fie disponibil pe piețele europene în 2022. Mai mult, acesta nu va avea o versiune electrică, după cum a anunțat Toyota, pentru ca prețul său să nu fie afectat de costurile induse de o baterie.

Întregul articol, AICI.

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri