30.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Asta e Justiția din România

spot_img

Trebuie citit

„Unul dintre inculpaţi, cel recidivist, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 zile încă din februarie. După suplimentarea probatoriului, procurorul a formulat o propunere de luare a măsurii arestării preventive şi faţă de celălalt inculpat, însă judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei a respins propunerea şi a dispus faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar.

În urma soluţionării contestaţiei formulate de procuror, Tribunalul a admis propunerea Parchetului şi a dispus luarea măsurii arestării preventive şi faţă de acest inculpat, pe o perioadă de 30 zile.”

Cam așa se rezumă într-un singur paragraf ceea ce se întâmplă cu Justiția din România. Nu știu dacă așa e și prin alte țări din lumea a treia, din România – nu vorbim de cele civilizate. Și nu mă interesează. Justiția ar trebui să se facă după chipul și asemănarea locuitorilor dintr-o țară. În SUA există încă pedeapsa cu moartea (în unele state), pentru că așa vor oamenii ăia, așa LI SE PARE NORMAL.

În România, sunt convins că oamenii de rând își doresc ca hoții, criminalii, escrocii, violatori, să fie pedepsiți. PROPORȚIONAL, nu bizar, după criterii numai de judecători știute. Codul Penal pare să fie un instrument PUR ORIENTATIV. Nu știi dacă un hoț va lua trei ani, un violator șapte, un criminal 20. Pur și simplu nu știi, e surpriză.

Și așa se face că un Liviu Dragnea ia trei ani jumate CU EXECUTARE pentru o INSTIGARE (să fie angajate fictiv două cucoane, deci nici măcar nu le-a angajat el!), iar unul care s-a urcat BEAT la volan (deci ÎNARMAT) și a omorât doi oameni tineri, să ia trei ani cu SUSPENDARE.

Mai citiți o dată primul paragraf. Aia e Justiția din România.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri