25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Regulamentul parcărilor trebuie modificat!

spot_img

Trebuie citit

Eu cred că regulamentul parcărilor trebuie modificat – pentru că, de când s-a introdus:

– se circulă mai prost decât oricând înainte, orașul este supraaglomerat (suntem extrasezon, dar dacă te uiți la străzi, pare sezon: nu știu ce ne facem la vară)

– se simte mult mai puternic lipsa locurilor de parcare – pentru că oamenii se feresc să parcheze în zonele cu taxă (mulți pur și simplu nu își permit)

– taxele sunt exagerat de mari pentru omul de rând (uitați-vă la salariul mediu și faceți o simulare pentru un minimum de o parcare pe zi, de exemplu)

– nu este normal ca atunci când mergi la teatru, la locul de joacă, la activități extrașcolare cu copilul sa te coste parcarea mai mult decât activitatea la care ai mers

– nu este normal sa plătești taxe lângă spitalele la care te duci pentru probleme medicale

– există oameni care pur și simplu nu mai găsesc locuri de parcare disponibile lângă reședința pentru care să se aboneze la Primărie – aceștia pur și simplu nu mai au unde lăsa mașinile

– și ca logistică este o prostie: poate nu îți merge telefonul, poate nu vezi panoul, iar dacă nu știi cât stai într-un loc, te vei uita stresat la telefon, să nu îți expire taxa, să prelungești șederea: asta îți ia bucuria să faci orice și să mergi oriunde. Hai să ne scoatem bățul din c… dacă nu e necesar, ok ? Se poate și altfel !

Eu cred ca pur și simplu taxa de parcare ar trebui sa fie anuală, pentru fiecare mașină înmatriculată în Constanța, iar turiștii ar trebui să plătească o taxă mică pentru fiecare zi de ședere în Constanța. Atât de simplu! De asemenea, cred că RATC ar trebui să ofere transport GRATUIT tuturor. E o cheltuială foarte mică de la bugetul local, în raport cu beneficiile pentru comunitate.

Cristina MITCHIEVICI VLAICU

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri