0.4 C
Constanța
sâmbătă, 28 ianuarie 2023

De-ale sporturilor

spot_img

Trebuie citit

Mă uitam la UEFA Under21 și realizam încă o dată cât de stricat e sportul ăsta, de la rădăcină.

Deci, puștii ăștia au sub 21, după cum zice numele turneului. Și sunt stupefiat cât de obraznici și tupeiști sunt deja în relația cu arbitrii, cum le fac gesturi de lehamite și dezacord cu deciziile luate.

Olandezii: tehnică mai bună, scheme de joc mai bune, chestii mai mișto învățate la antrenamente. Parcă și condiție fizică superioară (mănâncă mai bine și mai sănătos, cu siguranță).
Aa, și să nu uit: faptul că nu-și pun perdele la geamuri.

În weekend m-am uitat cu cineva la Rugby 6 Nations și era uluită, novice fiind, cum malaci de peste 120 de kile nu zic nici pâs când sunt fluierați, ba chiar eliminați cu cartonaș galben sau roșu.Mai devreme, tot rugby, la România – Spania, un iberic a fost eliminat doar pentru că ȘI-A PERMIS să dialogheze cu arbitrul. În rugby, doar căpitanii pot cere explicații și răspunde arbitrilor.

Pe bună dreptate, fotbalul e mai popular decât rugbyul. Pentru că seamănă perfect și mai bine cu societatea și rasa umană: toată lumea vociferează, comentează, protestează, își dă cu părerea. Rugbyul e un sport pentru gentlemani, care în lumea reală nu mai există. În prezent, suntem o specie de mitocani, din fericire pe cale de dispariție.

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri