36.4 C
Constanța
joi, 20 iunie 2024

Lucian Lungoci: ce se întâmplă cu PNNR-ul românesc în materie de irigații?

spot_img

Trebuie citit

Ministerul Agriculturii din Italia a probat primele proiecte de irigații finanțate prin mecanismul de reziliență și redresare.

Adică prin PNRR-ul italienesc. Mecanism prin care 149 de proiecte depuse de autoritățile regionale și locale primesc 1,6 miliarde EURO. PNRR-ul Spaniei, al doilea plan adoptat de Comisia Europeană, conține miliarde de euro pentru irigații. Ce se întâmplă cu PNNR-ul românesc în materie de irigații? Nimic! 0 euro, 0 leuți Și asta doar pentru că indivizi care au fost în guvernul Românie, ipochimeni precum Cîțu și Ghinea, nu au înțeles o chestiune elementară: România are nevoie de un sistem de irigații eficient!

Social democrații spun acest lucru de mai bine de un an. Personal am pledat pe toate căile pentru un sistem de irigații necesar ca… apa, în Dobrogea. Aici unde seceta ucide, an de an, recoltele și speranțele fermierilor! Salut faptul că Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a realizat că readucerea capitolului irigaţii în PNRR trebuie să fie un obiectiv de ţară. Mai bine mai târziu decât niciodată spune românul, dar tot el, ca și fermier, a pierdut recolte și bani din cauza incompenței unui Cîțu, unui Ghinea sau unui Oros, fost ministru al Agriculturii. Personaj de tristă amintire care, pentru a accesa fonduri în cadrul PNRR , a prezentat Comisiei Europene planurile cu irigaţiile de pe timpul lui… Ceauşescu!

Sper că, de la acest moment, greșeala unor inconștienți și incompetenți politici să poată fi îndreptată. Cât mai repede și cât mai eficient!Sper și ca PNL să treacă de stadiul declarațiilor și să includă, fie și în al 12-lea ceas, finanțarea irigațiilor în PNRR, la renegocierea acordului! Peste câteva zile, fermierii italieni vor număra banii pentru irigații prin PNRR. De prea mut timp, fermierii români numără zilele, numără anii până la momentul la care vor avea un sistem de irigații…

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri