-2.6 C
Constanța
luni, 30 ianuarie 2023

Noi proteste împotriva unei guvernări care-i disprețuiește pe cei ce-și apără Țara

spot_img

Trebuie citit

Un adevăr de necontestat este exprimat de un vechi dicton latin: Si vis pacem, para bellum. În traducere – dacă vrei pace, pregătește-te de război. Așa au înțeles militarii pe parcursul carierei militare care a durat și durează între trei și patru decenii să se pregătească continuu pentru ca România să nu mai piardă sute de mii de tineri pe câmpul de luptă, așa cum s-a întâmplat în cele două Războaie Mondiale din secolul al XX-lea.

Aceasta presupune un potențial uman și tehnică de luptă performante, o pregătire militară continuă, pe câmpul de instrucție, în poligoane, pe mare, sau supraveghind teritoriul Țării din aer pentru a fi în stare să-și respecte jurământul.

Așa au înțeles militarii să se pregătească continuu pentru ca România să nu mai piardă sute de mii de tineri pe câmpul de luptă, așa cum s-a întâmplat în cele două Războaie Mondiale din secolul al XX-lea.

            Din păcate, în momentul în care militarii, de toate gradele, au ajuns la vârsta când trebuie să se retragă, spre a beneficia de o binemeritată odihnă și relaxare, au nefericirea să constate că nu au condiții de a putea duce un trai decent atât ei, cât și familiile lor.

Revolta membrilor SCMD este cu atât mai mare cu cât guvernanții nu numai că rămân surzi la solicitările lor, dar încalcă grosolan legislația. Concret, este vorba Legea 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat, votată de un întreg Parlament și promulgată de Președinte care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Chiar și așa, Legea 223/2015 ale căror prevederi sunt încălcate, a fost adoptată cu o întârziere de mai mulți ani, ea fiind o o obligație asumată de România în momentul aderării la Tratatul Nord-Atlantic – NATO.

Militarii României și Membrii SCMD nu mai suportă să audă cum miniștrii semianalfabeți în materie de Apărare a țării precum ministrul Justiției sau ce l al Protecției Sociale perorează pe toate lungimile de undă că militarii au pensii speciale

Guvernanții trebuie să înțeleagă că militarii nu plătesc contribuție la fondul de pensii, pensia lor nu provine din acest fond, ci provine, la fel ca a tuturor militarilor rezerviști din țările membre NATO, din bugetul alocat apărării.

Membriii SCMD fac un apel și la jurnaliștii din mass-media, indiferent de instituție, ca, atunci când astfel de politicieni sau comentatori de presă, se pronunță în legătură cu așa zisele pensii speciale ale militarilor disponibilizați să le atragă atenția că manipulează, sigur în mod conștient, opinia publică. Pensia medie a militarilor este de 3.300 lei, de câteva ori mai mică decât cea a militarilor din alte țări NATO și de 5-7 ori mai mică decât pensiile speciale. 

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), continuă protestele împotriva acestei guvernări abuzive care disprețuiește pe cei ce-și apără Țara.

Astfel, joi 27 mai 2021, membrii acestui sindicat, Filialele 1 SCMD Constanța și 2 Mangalia, împreună cu membrii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual – SNPPC, la orele 11.00 vor începe cel de-al treilea protest organizat de la începutul acestui an în Piața Victoriei din București. Protestele vor continua și în viitor până când guvernanții vor înțelege să respecte legile și să înceteze disprețul față de cei care prin Jurământ de Credință față de Țară îi apără interesele și integritatea teritorială.

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri