16.4 C
Constanța
sâmbătă, 13 aprilie 2024

Români buni sunt nedreptățiți și nimeni nu îi apără

spot_img

Trebuie citit

Sigur nu ați uitat povestea asta: la sfârșitul meciului Manchester City – Borussia Dortmund arbitrul român de tușă, Octavian Șovre, i-a cerut un autograf lui Erling Haaland, unul dintre cei mai buni fotbaliști ai momentului, a cărui cotă de piață este de peste 110.000.000 euro.

După un linșaj mediatic, s-a dovedit că acel autograf nu era expresia purei admirații a lui Sovre pentru Haaland, cu toate că avea ce să admire la jucătorul norvegian, ci cartonașele cu pricina aveau ca destinație Centrul SOS Autism din Oradea. Centrul urma să le liciteze iar banii obținuți să îi învestească în copiii care apelează la serviciile lor.

Impresionat de gestul lui Șovre, Erling Haaland a trimis Centrului un tricou și câteva poze semnate, plus o scrisoare. Iar acum vine știrea: drept mulțumire pentru umanitatea de care a dat dovadă, UEFA nu l-a mai inclus pe Octavian Sovre pe lista arbitrilor pentru Campionatul European din 2020, iar românul nostru a anunțat că, din acest motiv, se retrage din activitate.

Știu că prioritățile Guvernului sunt vaccinarea, vaccinarea și iarăși, vaccinarea, dar uite-așa, fără niciun fel de implicare a autorităților ocupate cu altele, români buni sunt nedreptățiți și nimeni nu îi apără. Nici MTS, nici CCA al FRF, practic nimeni nu a mișcat un degețel ca să-l apere pe Șovre, chiar dacă, prin gestul său nobil, arbitrul nostru a mișcat inimile multor oameni, atât din țară, cât și de peste hotare.

Nu știu cât îl consolează, mai ales că recunoaște că Euro 2020 era scopul lui, dar nouă sigur trebuie să ne folosească în tot ce facem. Cum? Să nu uităm să fim oameni.

Este cel mai mare dar pe care îl putem face atât celor din jur, dar mai ales nouă.

Mihai PETRE

Articolele din Metropola Constanța sunt publicate cu acordul explicit al autorilor.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri