1.4 C
Constanța
joi, 30 noiembrie 2023

Interviu Arabela Neazi (TES): fac o adâncă plecăciune în fața publicului, în fața acelora care au hotărât să vină la o reprezentație sau alta!

spot_img

Trebuie citit

Cum a fost participarea la SEAS?

Arabela Neazi: Eu ca actriță și împreună cu colegi ai mei, vorbesc atât despre actori cât și despre tehnic, am lucrat în vara aceasta, poate mai mult decât în alte veri. A a fost nevoie de o cantitate mai mare de energie, de creativitate… La SEAS am venit cu un spectacol aparent ușor, „ACTUL DE CĂSĂTORIE” de Ephraim Kishon, regia Dan Tudor.

Ce v-a adus nou acest text?

Arabela Neazi: Comediile lui Kishon, jucate în lumea întreagă, de peste 60 de ani, abordează teme universale precum dragostea, căsătoria, religia, societatea. După 30 de ani de căsnicie, protagoniștii își revizuiesc sentimentele reciproce și își caută pasiunea pierdută din tinerețe. Când logodnicul fiicei lor solicită să vadă actul de căsătorie al viitorilor socri, părinții nu-și amintesc să fi avut vreodată un act de căsătorie. Mai mult, în goana lor după găsirea acestui act important pentru viitorul fiicei lor, ei caută un singur martor la acea ceremonie demult uitată. Gluma se îngroașă pe măsură ce Shifra se răzvrătește împotriva tiraniei soțului ei și refuză să se recăsătorească cu el oficial. Elimelech meditează asupra posibilității de a-și reface viața alături de vecina lor, Yaffa Birnboim, o văduvă voluptuoasă și indiscretă.

Cum vi se pare publicul de pe litoral? Pentru că nu sunt doar constănțeni…

Arabela Neazi: Fac o adâncă plecăciune în fața publicului, în fața acelora care au hotărât să vină în calitate de spectatori la o reprezentație sau alta. Faptul că se joacă mai ales în aer liber e o încântare. Constanța avea nevoie de un asemenea festival estival. Iar Teatrul din Constanța și-a câștigat, pentru Constanța – mai ales după câștigarea marelui premiu UNITER – un statut cultural pe care din păcate nu l-a avut până acum. Dar îl merită!

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri