0.4 C
Constanța
vineri, 8 decembrie 2023

Aelenei: evaziunea fiscală, clientelismul, nepotismul și mai ales pensiile speciale sunt în continuare protejate!

spot_img

Trebuie citit

Asumarea răspunderii guvernamentale de către premierul Marcel Ciolacu pe cel mai crunt pachet fiscal din istoria post-decembristă a României este o altă palmă dată atât oamenilor de rând, dar și celor care vor să deruleze cinstit o afacere autohtonă.

În vreme ce investitorii străini și marile corporații multinaționale sunt în continuare avantajate, inclusiv la achizițiile pachetelor de acțiuni ale companiilor românești strategice, ca Hidroelectrica, românilor de rând li se pun noi biruri și taxe, pe persoană fizică dar și microintreprinderilor care încearcă să supraviețuiască într-un mediu economic ostil și jecmănitor.

Evaziunea fiscală, clientelismul, nepotismul și mai ales pensiile speciale sunt în continuare protejate, în ciuda declarațiilor sforăitoare a președintelui partidului ai căror lideri sunt prinși cu potbagaje de șpagă și cu tot neamul angajat la stat. Un alt exemplu negativ: limitarea cuantumului sporului de condiții periculoase sau vătămătoare. De aici vrea să facă guvernul economii?!

Din păcate, cele 11 amendamente constructive făcute de AUR la acestă Lege dezastruoasă au fost ignorate în totalitate! În viziunea AUR, coaliţia de guvernare avea de făcut câteva lucruri simple, pentru a-şi asigura resursele bugetare şi pentru a stimula productivitatea: instituirea unei taxe de solidaritate pentru companiile mari din România; relansarea investiţiilor publice; relaxarea fiscală, care să dea un impuls producţiei de bunuri şi consumului; reducerea aparatului administrativ.

Iluzia unei echilibrări bugetare bazate mai ales pe contribuţia companiilor mici şi mijlocii şi pe o taxare iraţională a consumului este ultima speranţă de care se agaţă un guvern iresponsabil şi neprofesionist!

Deputat Dănuț AELENEI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri