9.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Regizorul Tompa Gabor girează un proiect european la Constanța

spot_img

Trebuie citit

Astăzi a avut loc conferința de presă organizată de Teatrul de Stat Constanța pe tema lansării proiectului intitulat “Catastrophe”. Întâlnirea s-a bucurat de prezența extraordinară a marelui regizor Tompa Gabor, aflat la Constanța pentru prima dată după zece ani.

Proiectul va implica opt teatre membre ale Uniunii Teatrelor din Europa și șapte teatre nemembre și constă în realizarea mai multor coproducții între teatrele partenere, iar Teatrul de Stat Constanța va participa la această inițiativă, realizând un spectacol în coproducție cu Teatrul Maghiar de Stat din Cluj și Teatrul Național din Ljubljana. Spectacolul va fi prezentat la Constanța, Cluj – Napoca și Ljubljana, ca mai apoi să fie jucat atât în cadrul unui festival internațional organizat la Porto, cât și într-un amplu turneu european. Este un proiect ce va crea noi perspective și va putea deschide accesul comunității constănțene către un mediu cultural internațional.

“Interesul administrației locale în dezvoltarea culturală a județului Constanța este unul categoric. Latura culturală este importantă și împreună cu educația contribuie la dezvoltarea unei societăți sănătoase. Teatrul de Stat are o echipă de oameni profesioniști, cu un talent aparte care nu este și nu trebuie să fie mai prejos decât alte echipe din țară. Actorii constănțeni sunt oameni valoroși, pe care îi apreciem foarte mult, iar rolul nostru ca autorități este acela de a le crea cadrul propice pentru desfășurarea unui act cultural de calitate. Îmi doresc ca Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța să cuprindă o componentă clară de dezvoltare a sectorului cultural și cu siguranță împreună cu specialiștii din cultură, vom reuși să redefinim politicile culturale locale.

Îl felicit atât pe directorul Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn, cât și pe regizorul Gábor Tompa, pentru această frumoasă și inedită inițiativă.” – Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri