16.4 C
Constanța
sâmbătă, 13 aprilie 2024

După doi ani, suntem tot la  „Să râdem cu autoritățile care spun că totul este legal”

spot_img

Trebuie citit

S-au strâns de mâini, au protestat cu abnegație, au făcut vorbire despre dosare penale și alte fărădelegi! Se întâmpla în urmă cu doi ani, moment la care reprezentanții Constanța Altfel, asociația actualului primar Vergil Chițac,  se dădeau de ceasul morții…administrative în privința construcție ce urma a fi ridicată chiar la intrarea în Cetatea Antică Tomis.  Aici  unde arheologii au găsit mai multe vestigii din perioada elenistică și romană datate între secolele III î.Hr. și VI d.Hr.

Pe investitor – SC Bueno Comp SRL deținătoare a terenul situat pe bd. Tomis nr. 49A, avându-i proprietari din 2016 pe soții Carmen-Diana și Enache Bucovală precum și pe Liliana și Stelian Bucovală – l-a durut la bască PNL-istă. Căci acesta este partidul pentru care au făcut donații …

Revenind la momentul lanțului uman, amintim că  reprezentanții Asociației  Constanța Altfel, anunțau că  inițiaseră  primele acțiuni în instanță, încă din 27 ianuarie 2020.  „Acțiunea de anulare și suspendare a autorizației de la Lupoaică, promovată de Constanța Altfel, a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța sub nr. 474/118/2020. Am intitulat acțiunea, neoficial „Să râdem cu autoritățile care spun că totul este legal”, declarau atunci reprezentanții Asociației Constanța Altfel.

Doi ani și jumătate mai târziu, suntem tot la faza  „Să râdem cu autoritățile care spun că totul este legal”! Motivul? Nimic din ce s-a spus nu a fost respectat în materie de vestigii arheologice.  

Concret, după ce a efectuat descărcarea arheologică, investitorul și-a luat angajamentul că va conserva și VA PUNE ÎN VALOARE  zona istorică. Și mai concret, la acest moment punerea în valoare înseamnă BETONARE.

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri