16.4 C
Constanța
sâmbătă, 13 aprilie 2024

Scrisoarea mea către Prim-Ministrul României, Florin Cîţu

spot_img

Trebuie citit

Excelența Voastră,

Numele meu este Babi Raul și am 12 ani. Sunt elev la Școala Gimnazială numărul 37, Constanța. Sunt un copil conștiincios, care nu a venit niciodată cu temele nefăcute la școală fiindcă mi-am dorit să-mi clădesc un viitor prin educație, însă, din fericire, mi-am dat seama de la o vârstă fragedă că nu depinde doar de mine să reușesc în viață, educația fiind doar unul dintre factori. Vreau din adâncul sufletului să pot rămâne în țară, să lucrez și să-mi întemeiez o familie aici, în România mea!

Suntem învățați la școală despre marii noștri eroi, despre patriotism și lupta pentru patrie, însă realitatea cu care ne izbim la ieșirea din școală este dureroasă. Nefericitul adevăr este ca ignoranta autorităților duce la distrugerea inocentei copiilor! Știați că școală, pe scări, se vând țigări, sau că elevii mai mari scuipă pe geam? Știați oare că unii elevi vin cu țigările electronice și fumează pe ascuns în toalete, sau că „bombardierii” clasei își permit sa jignească uneori profesorii? Cadrele didactice nu se mai pot impune, iar Guvernul nu îi ajută sub nicio formă!

Știți foarte bine că Educația este baza dezvoltării fiecărui om și, implicit, fiecărei țari! De ce nu acționați pentru dezvoltarea educației? Guvernul condus de dumneavoastră are toată puterea să schimbe România și să nu îi dezamăgească pe românii care au votat pentru reușite vizibile, nu promisiuni deșarte! Măriți salariile profesorilor, reparați școlile! Rectificați programa! Avem de învățat atât de multe lucruri inutile, care nu ne vor folosi în viață! Ca economist de profesie, ar trebui să realizați importanța pe care ar avea-o o oră de Educație Financiară pe săptămâna. De ce se pot pune note la Desen, Educație Fizica sau Muzică, când unii poate nu au înclinații fata de aceste materii?!

Ieri la Constanța a ars Spitalul de Boli Infecțioase, sunteți unul dintre oamenii care se poate asigura ca acest lucru nu se va mai întâmpla, însă nu puteți lua nici măcar o picătura din durerea celor ce și-au pierdut un apropiat în foc, prin nicio demisie! De ce nu putem să învățăm din primele greșeli și să lăsăm din stratul de nepăsare nesimțita pe care a așternut-o în ultimii aproape 32 de ani!? Câte persoane mai trebuie să moară, până când va exista „REFORMA” pe care o așteptăm de la Administrația Liberală de mai bine de 1 an?

Am trecut astăzi pe lângă spital și am făcut o poza peretelui înnegrit, iar un om de pe stradă a zis în barbă că nu ajută pe nimeni că fac poza fiindcă oamenii deja au murit! De ce trebuie sa sufere o națiune întreagă din cauza incompetenței de care au dat dovada autoritățile în cele trei decenii post-decembriste? Romanii au avut încredere ca dumneavoastră puteți opri acest cerc vicios în care se afla Sistemul Sanitar din țara, dar pana acum se dovedește ca altele au fost prioritățile Guvernului Cîțu!

Oare câte păduri mai trebuie furate în stil mafiot din România sub ochii și permisiunea dumneavoastră ca să bateți cu pumnul în mas(c)ă și să spuneți: „STOP!”, așa cum ați făcut și în fața doamnei Ursula von Der Leyen? Este vorba despre oxigenul pe care îl respirăm și Domnia Voastră și eu! De câți ani mai este nevoie ca România sa ajungă o economie de top, o Românie respectată și un stat European cu care sa ne mândrim, așa cum ne-ați promis (mințit) in campania electorala?!

Drumurile României sunt distruse, prețurile la gaze cresc, Miniștrii tac mâlc! Unde este Industria țării pentru care câteva generații au muncit în frig și frica sub un regim totalitar, pe care Adevărații Liberali l-au îndurat în închisoare? Dacă la Congresul PNL s-a putut ca 5000 de oameni sa stea fără măști, în frunte cu liderul țării, Președintele Klaus Iohannis, lăsați-ne îi pe noi fără botnițe la școală!

Va felicit pentru câștigul neașteptat de le alegerile interne din Partidul Național Liberal și vă rog, în numele întregii națiuni, faceți “Reforma” despre care vorbiți alături de colegi de la formarea Guvernului! Ascultați strigatul disperat al Romanilor; adulți și copii, în ultimul ceas!

Doamne ajuta!

Cu toată stima,

Un elev, Babi Raul

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri