15.4 C
Constanța
vineri, 23 februarie 2024

Avocatul Poporului: „Societatea permite multe lucruri. Lumea RENUNȚĂ ușor la drepturi și libertăți!”

spot_img

Trebuie citit

Avocatul Poporului, Renate Weber, este de părere că oamenii au renunțat ușor la drepturi și libertăți în pandemia de COVID-19: „Eram optimistă la începutul anilor ’90. Simțeam că se dezvolta ideea de a apăra drepturile, libertățile. A venit momentul în care am văzut că lumea nu mai vrea așa ceva, nu mai e interesată. De atunci, recunosc că trăiesc într-o stare de în care câteodată spun că am obosit. Societatea permite multe lucruri. În pandemie, lumea a renunțat ușor la drepturi și libertăți. Am fost siderată”, a susținut Renate Weber, conform gandul.ro.

Avocatul Poporului a mai precizat că: „În Parlamentul European au fost multe dezbateri privind cedarea drepturilor și libertăților. Totul a apărut acum 22 de ani, în momentul în care a început lupta împotriva terorismului. Am văzut cedări pe bandă rulantă, scopul fiind de a ne apăra de teroriști. Ulterior, pandemia a pus capac. Germania a fost dură în respectarea drepturilor și a libertăților. Opinia publică este foarte atașată de această idee. Alte țări au cedat”.

Mai mult decât atât, Renate Weber susține că pandemia a demonstrat liderilor ce înseamnă să fii autoritar. „A fost foarte ușor să convingă populația să stea în casă, să decizi ce se întâmplă de Paște etc. Îți vine să îți dai două palme, să spui că nu e adevărat, că ești într-un coșmar. Populația a acceptat”.

Articolul precedent
Articolul următor

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri