8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

„Ziua și moartea” – încă un eșec lamentabil al Chițacului

spot_img

Trebuie citit

Constanța a pierdut dosarul de candidatură pentru obținerea titlului de Capitală Mondială a Cărții UNESCO 2023 în fața orașului Accra din Ghana (GHANA!), în ciuda optimismului deșănțat și nejustificat al primăriei. Chițacul nu a considerat de cuviință să comunice acest lucru, deși numirea a fost făcută în septembrie 2021, deci aproape acum un an!?

Se naște totuși o întrebare, in the first place: CE TREABĂ ARE CONSTANȚA CU CARTEA?! Mai exact, cu vânzarea de carte. În condițiile în care vechiul Tomis este probabil orașul cu cele mai multe librării închise și desființate: Librăria Eminescu, Diverta, Sophia, Adevărul (Humanitas n-am avut niciodată) și altele, mai puțin cunoscute. Doar eroismul celor de la Cărturești (două, în malluri) și al celor de la Dorian Gray mai păstrează locuri din care să mai cumperi o carte recent apărută, nu vechituri.

Primăria Constanța spunea anul trecut că suntem susținuți puternic din țară și din străinătate. De cine?! Aha, Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova… Stai: plus orașele Novorossisk/Rusia, Kaohsiung/Taiwan, Batumi/Georgia și Turku/Finlanda. Adică alți descălțați și ăia.

„La realizarea/implementarea programului de evenimente vor participa peste 130 de instituții partenere de pe plan internațional, de la nivel național sau de pe plan local. Cca 20% din evenimente vor avea o dimensiune internațională. 20 de evenimente vor fi organizate în orașe-partenere.” Ați înțeles totuși unde, da? ÎN GHANA!

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri