18.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

ÎPS Teodosie: „Domnul Putin nu-i negru cum îl prezintă toată lumea!”

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a vorbit într-o emisiune la Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, despre președintele Rusiei, Vladimir Putin. Ierarhul susţine că acesta este un mare ctitor și că nu e „negru cum îl prezintă toată lumea”.

„De ce să nu o spun. Domnul Putin, care este atât de vehiculat în aceste zile şi este văzut atât de negru. Nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi nicio ezitare, este cel mai ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim”, a spus episcopul Tomisului.

ÎPS Teodosie a arătat că Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev (fostul preşedinte al Rusiei) sunt ctitori în Rusia. „Am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători.”

Mai mult, ierarhul a vorbit şi despre comunism care, în opinia sa, este adus din Vest.

„Sigur că au păcatele lor (Putin şi Medvedev n.red.). Ei nu răspund pentru păcatele înaintaşilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care sunt împotriva comunismului, cei din Vest, ei au plantat comunismul acolo. Că Marx şi Engels nu sunt din Rusia, au altă origine”, a concluzionat IPS Teodosie.

Conform ziarului Adevărul, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a precizat: 

„Așa cum deja se ştie, arhiepiscopul Teodosie obişnuieşte să se pronunţe „sui generis” inclusiv pe unele teme extrabisericeşti. În virtutea autonomiei eparhiale pe care alege să o folosească uneori în mod original, are desigur dreptul să se exprime public pe orice temă, fără ca asta să însemne că se exprimă în numele BOR, ci în nume strict personal. BOR comunică public în plan decizional şi pe teme fundamentale doar prin Sfântul Sinod şi prin Cancelaria acestuia, nu printr-un anumit ierarh”.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri