17.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Focșa: Nu permiteți unui fost comunist, vopsit astăzi în liberal, demolarea unei Biserici!

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa a adresat o interpelare dură premierului Ciucă. Subiectul interpelării: Demolarea bisericii cu hramul Izvorul Tămăduirii din municipiul Constanța.

„Mă adresez domniei voastre atât în calitate de premier al României, cât și de președinte al Partidului Național Liberal, ce se află în fața unui moment istoric cu o profundă conotație negativă: demolarea unei biserici creștin-ortodoxe de către un coleg de partid.

Probabil că sunteți la curent cu ultima ispravă a primarului liberal al municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac – angajamentul său public de a demola Biserica cu hramul Izvorul Tămăduirii din municipiul Constanța.

Înțeleg că orice demnitar/ales local sau național/ înalt funcționar public este obligat să respecte legea și să pună în aplicare o hotărâre definitivă a unei instanțe de judecată însă, din aceeași poziție este la fel de obligat să respecte și o lege nescrisă a bunului simț, o lege a firii care protejează sacrul de profan, care se îngrijește cu prioritate de “maica spirituală a neamului românesc” – Biserica.

Stimate domnule prim-ministru,

Opriți-l pe distrugătorul municipiului Constanța și ordonați-i, ca de la fost ministru al apărării naționale și Șef al Statului Major General al Armatei Române, la amiral de uscat, să lase deoparte secera, ciocanul și buldozerul, și să caute soluții privind intrarea în legalitate a lăcașului de cult creștin-ortodox în cauză!

Nu permiteți unui fost comunist, vopsit astăzi în liberal, ceea ce fondatorii PNL nu au îndrăznit nici măcar să gândească: demolarea unei Biserici!

Nu le întinați memoria prin neimplicare, ci duceți mai departe moștenirea creștin-ortodoxă a părinților PNL care fie au ctitorit biserici, fie își dorm somnul de veci în biserică, precum cea de la Florica, fie au murit în temnițele comuniste, inclusiv pentru dreapta credință.

Domnule prim-ministru,

Pe 19 iunie a.c., se împlinesc 35 de ani de la demolarea Bisericii Sfânta Vineri – Herasca din București, demolare efectuată la ordinul Elenei Ceaușescu.

Nu îi îngăduiți primarului liberal Vergil Chițac să facă din prima lună de vară a acestui an un iunie negru pentru creștin-ortodocșii constănțeni, așa cum a fost cea din anul 1987 pentru bucureșteni.”

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri