29.4 C
Constanța
luni, 15 aprilie 2024

Ciutacu: dezbaterile așezate și cu morgă despre soarta crudă a României nu fac audiență

spot_img

Trebuie citit

L-am văzut, culmea, pe tiktok, pe Eugen Orlando Teodorovici răbufnind la Antena 3 că în România se vorbește la tv doar despre frății Tate și războiul din Ucraina și că nu așa schimbăm țara. Tocmai fiindcă mi-e amic, îmi permit să-i spun aici unde și de ce greșește, explicațiile fiind valabile și pentru cei care ne reproșează tuturor din piața tv că ne-am îndepărtat de probleme oamenilor și că alegem facilul/spectaculosul în detrimentul fondului.

Cu tot regretul, dezbaterile așezate și cu morgă despre soarta crudă a României nu fac audiență. Iar noi fix din asta trăim. Nu avem în fișa postului nici schimbarea țării, nici reformarea, nici modernizarea ei. Voi, da, Eugene, că d-asta v-ați făcut politicieni. Degeaba încerc eu să discut cu tine doct despre taxe, învățământ, infrastructură. Clientul, pe umerii căruia jeliți voi, nu gustă. S-o fi resemnat, nu i-o fi ajuns cuțitul la os, habar n-am și, sincer să fiu, am obosit să caut explicații. Eu am nevoie de soluții ca, atunci când bag plasticul prin fanta aparatului, să nu fluiere a pagubă. La fel ca mine, o grămadă de alții oameni care trăiesc din audiența pe care o produc, printre care și, spre exemplu, Răzvan Dumitrescu, în emisiunea căruia ai luat foc. Dacă dezvăluirile despre Frații Dinamită produc cifre, deci bani, atunci asta o să se difuzeze până la stoarcerea și epuizarea subiectului. Între noi fie vorba, ăștia fac toate nenorocirile și scot mormane de bani afară de prin 2016, dacă nu mă înșel, sub toate guvernările posibile, inclusiv a voastră. Iar tu ai fost ministru, și președinte executiv al PSD. Uite un subiect serios de dezbatere…

Doi la mână, pe toți ne irită războiul, dar el exista, e lângă noi și nu poate fi ignorat. Iar tu, când ai acceptat invitația lui Răzvan, știai că Antena 3 se scrie cu CNN în coadă. Care CNN e, la nivel internațional, partener media – al forțelor binelui, evident – pe războiul din Ucraina. Nu e ca și cum te-ai fi pregătit că comentezi recitalul de clarinet de la Mezzo și ai nimerit pe damblalele lui Zelensky la CNN Pipera.

Hai că m-am lungit aiurea, nu mai insist, ești băiat deștept și pricepi din prima. Dar promit că, atunci când o să cred că pot salva/schimba țara prin subiecte de substanță, ești primul pe care-l anunț.

Cu drag, Victor, ultimul tâmpit care și-a închipuit că se poate și altfel…

Victor CIUTACU

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri