29.4 C
Constanța
luni, 15 iulie 2024

Parlamentarii prea mulți dăunează grav transporturilor

spot_img

Trebuie citit

Nu mă pricep, dar am bănuiala că activitatea transportatorilor e una profitabilă. Sigur, ar fi și mai profitabilă, dacă ar plăti taxe, asigurări și impozite mai mici. Sau dacă n-ar mai plăti deloc. Și-ar fi și mai profitabilă, dacă numărul parlamentarilor ar scădea, așa cum cer ei într-una din revendicările care are, desigur, legătură cu activitatea de transport. De fapt, activitatea fiecăruia dintre noi ar fi mai profitabilă fără taxe și impozite. Și fără asigurare RCA la mașini.

În schimb, activitatea lucrătorilor din sistemul sanitar nu e profitabilă. Adică e pentru noi, asigurații, dar nu pentru ei. Nici măcar pentru cei care lucrează în privat (poate cu excepția medicilor – vedeți tarifele de consultație). Asistentele și infirmierele sunt plătite modest, chiar și la patron. Revenicările lor (inclusiv ale lucrătorilor din Casele de Sănătate) sunt justificate și decente – nu vorbesc despre chestiuni politice, cum ar fi numărul parlamentarilor sau prețurile de la bufetul Senatului.

Sigur, o parte din cerințele acelor PATRONI care au blocat drumurile sunt justificate și par să fi fost rezolvate, prin negocieri. Spun „acelor”, pentru că e ceva dubios acolo: marile sindicate din domeniu spun că n-au legătură cu protestele și că au fost la niște discuții fructuoase cu guvernanții. Nu cred nici că AUR sau alt partid ar fi în spatele instigatorilor – sigur, le pică bine, ca opoziție. Mai degrabă, în spate se află niște lideri sindicali informali, frustrați, de genul fostului despot de la sindicatul Metroului – îl mai țineți minte?

Apoi, mai e și imaginația debordantă a șoferilor cu puțină carte (mă scuzați, asta e, am auzit câțiva la televizor, vorbind o română aproximativă) care pun de la ei pretenții cu titlul de trăznăi. Cum ar fi eliminarea RCA cu totul. La îndemână mai e și boala pe refugiații ucraineni (în bună măsură alimentată și de aroganța și opulența lor, peste tot în România) care sunt buni de țapi ispășitori, în lipsa altor venetici la îndemână, ca pe vremea recent sărbătoritului Eminescu… Că cereale ucrainene nu se mai importă, de luni de zile. Mă întreb pe cine o să dăm vina, după ce pleacă și ăștia (nu toți, o parte vor rămâne definitiv, că e mișto în România)? Aaa, da, pe parlamentari, care sunt mulți, sug sângele poporului și măresc RCA-ul…

Ăla e ASF, iepurașilor. ASF-ul.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri