-2.6 C
Constanța
miercuri, 8 februarie 2023

Lăsați imbecilii și postacii de pe internet în plata lor!

spot_img

Trebuie citit

Am fost vaccinat cu un produs Pfizer. Alți români au primit vaccinul Moderna. Mulți alții primesc ori vor primi vaccinul Astra Zeneca. Cui îi pasă până la urmă, câtă vreme toate trei au depășit pragul standard de protecție față de infecția în care au indicație, toate merg și pe varianta Kent și pe cea sud-africană, și oricare oferă un plus semnificativ de imunitate la COVID?

Nu știu să existe popor mai nodpăpurist, acu urlă în cor că nu ne vaccinăm, vaccinul e Satana. Dar dacă e musai, eu nu vreau de ăsta, mie să îmi dai de celălalt. Crede careva că e ca la hotel, e pe stele, saună și masaj?! N-am să pot trece vreodată peste faptul că părinții mei, care au făcut amândoi COVID, amândoi au fost internați, amândoi cu pneumonie, unul rămas, celălalt plecat dintre noi, ar fi beneficiat dramatic de acest vaccin. Lui tata i-ar fi salvat viața, pe mama ar fi scutit-o de suferință. Sunt atâția români în situația asta, și lor le șoptesc ticăloșii la ureche că, uite, cine a trebuit a primit vaccin de ăla bun și ție îți fac de celălalt. Orice vaccin care a trecut prin fazele de testare și e aprobat este suficient de bun. Restul sunt cifre, statistici, probabilități. Astfel că mesajul meu spre îndoiți este foarte clar: mergeți la vaccinare. E totuna.

Aveți grijă de sănătatea voastră, e net preferabil să vă antrenați imunitatea cu un vaccin, nu prin boală. Și vă puneți la adăpost de suferință și posibilă moarte. Programați-vă, chiar dacă durează o săptămână sau o lună. Mama mea, chiar dacă a făcut boala, se va vaccina. Copiii mei, între care cel mare și el a trecut prin COVID, se vor vaccina când va fi validată ca fiind sigură vaccinarea și în populația pediatrică. Lăsați imbecilii și postacii de pe internet în plata lor. Unul n-o să vă dea o mână de ajutor în ziua când veți chema ambulanța, unul nu va da un telefon să vă aline durerea.

Eu știu cine e responsabil pentru infectarea părinților mei. Și nu îi pot purta pică. Pentru că înaintea lui a fost altul care i-a dat-o lui, și înaintea lui altul. Astfel se manifestă epidemiile. Epidemiile se termină dacă oamenii capătă imunitate, majoritatea. Vaccinarea trebuie să “ia fața” infectărilor, ca viteză, ca răspândirea să ia sfârșit. Avem de vaccinat peste 13 milioane de români. Tu ce mai aștepți?

Gabriel DIACONU, psihiatru

(articol publicat cu acordul amabil și expres al autorului)

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri