13.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Greșelile SUA în pandemie sunt și ale noastre

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Trăim cu iluzia că cei mai bogați ca noi sunt și mai deștepți, musai. Valabil și în cazul țărilor/statelor lumii. Ei bine, nu e chiar așa.

„Dacă privim în urmă, istoric vorbind, ne-am comportat mai rău, mai greșit decât orice țară a lumii, și noi suntem o țară foarte dezvoltată, bogată” spune medicul Antonio Fauci, citat de CNN. E vorba desigur de reacția Statelor Unite în criza Coronavirus. Americanii doar ce au depășit cifra de 500.000 de morți – un record absolut, dacă nu socotim alte țări mari (se știu ele…) care n-au fost total sincere în raportare… „Dacă ar fi să facem o autopsie, metaforic vorbind, lucrurile ar arăta rău.” Dublu decât Brazilia, o țară bananieră în ultimă instanță, în ciuda succeselor fotbalistice.

Experții au dat vina pe mai mulți factori care au condus la dezastrul din Statele Unite, printre care absența coerenței mesajului liderilor politici, în special a celui mai din vârf. Vă sună cunoscut?! În plus: ridicarea prematură a restricțiilor temporare, sărbătorile ținute cu fast, rezistența continuă a unei părți a populației la purtarea măștii… Da, știm: SUA au probabil capitala în Rahova.

Cel mai trist e că multe dintre aceste vieți ar fi putut fi salvate, și nu numai prin existența mai timpurie a vaccinului. „Cea mai sigură cale să revenim la normal este să nu ne aruncăm măștile, să nu mâncăm în aer liber, să nu facem alte lucruri care ne expun riscurilor” este de părere doctorul Craig Spencer, director medical al New York-Presbyterian/Columbia University Medical Center.

Pandemia s-a încheiat doar în mintea conspiraționiștilor. Restul o vom mai trage încă vreo câțiva ani. Dacă mai apucăm.

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri