17.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Sunt pentru jocurile de noroc și pariuri de orice fel!

spot_img
spot_img

Trebuie citit

spot_img

Acum că ați citit asta și ați vomitat puțin în gură aș vrea să detaliez. Aceste business uri există pe teritoriul României, putem discuta dacă ar trebui sau nu să fie declarate ilegale. Eu cred că nu. La fel ca în cazul alcoolului doar excesul este dăunător. Dependența. Chiar consider că ar trebui să legalizam și marijuana și prostituția dacă oricum nu le putem stopa. Măcar sa le taxam. Și nu vreau sa aud de bullshit ul cu legislația europeana cât timp țări europene au aceste afaceri.

Că trebuie să existe limite în ceea ce privește modul lor de a își face reclamă? Clar. Nu orice, nu oriunde, nu către orice public țintă.

Că trebuie încurajate/forțate să investească în cultură, infrastructura și educație? Abia acum ajungem unde trebuie. De exemplu știți că producătorii/distribuitorii de țigări și derivate nu au voie să doneze pentru spitale? De ce?!?

Trecem la exemple concrete. Ce ar fi fotbalul românesc (și așa aflat la pământ) fără această sursa de finanțare importantă? De ce să oprim asta? Haideți să impunem o nouă regulă: vrei să investești în fotbal și să-ți faci reclamă astfel ești obligat să mai investești și în alt sport. Superbet de exemplu susține puternic șahul din România. Știe cineva? Nu. Sau prea puțini. O fac totuși? Da. Hai sa fie toți obligați și să ne creștem și handbalul, baschetul, înotul, etc.

În 2018 când eram în preproducție cu Miami Bici am avut un SINGUR sponsor: Superbet. Unul. Nu făcea nimeni cifre, marile branduri râdeau de mine când le povesteam cum și de ce ar trebui să ne susțină. Superbet a pariat pe filmul românesc. Astăzi e mai simplu, se bat corporațiile sa vină lângă noi. Unde erau în 2018, unde erau când era riscant?

Un singur spital are helipad, unul singur în București: spitalul Universitar. Construit de Maxbet. Această companie urmează să anunțe în curând o colaborare imensă cu #spitalepublicedinbaniprivati pentru o renovare importantă. Continuă să investească în sistemul sanitar.

Ce vreau să spun este că sunt de-acord cu o regulamentare oarecare a publicității, nu aberațiile de care am auzit. Și că aceste companii ar trebui să investească mai mult decât altele în România. În sănătate, educație, sport și cultură. Și unele deja o fac.

Codin MATICIUC

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri