16.4 C
Constanța
sâmbătă, 13 aprilie 2024

Două legi care, cumva, ne sunt încălcate, prin certificatul verde

spot_img

Trebuie citit

Dacă era cineva curios, iată ce se întâmplă și ce se vede când ne scanează cineva telefonul sau hârtia cu certificatul de vaccinare.

Am descărcat aplicația Check DCC pentru a mă pregăti în caz că va trebui să ne verificăm clienții, și primul „client” scanat a fost propriul tată. Nu se poate face „print screen” din motive de securitate (la fel ca atunci când accesăm contul bancar din telefon, spre exemplu). În acest moment nu încalc confidențialitatea tatălui meu, întrucât pe Facebook e cu nume și dată de naștere, plus că a mers la vaccin fără nicio ezitare, deci nu are nimic de ascuns.

Cu toate că sunt pro-vaccin, la modul rațional, întrucât este conceput să ne scape de virus, ca toate bolile lumii care s-au eradicat aproape, cred că regulile și restricțiile pentru cei nevaccinați sunt ușor exagerate. Poate chiar mai mult. Presupunând că „scopul scuză mijloacele”, fie, am constatat 2 legi care, cumva, ne sunt încălcate, prin certificatul verde:

1. Persoana care ne scanează e străină, ne vede numele și ziua de naștere, poate afla câți ani avem (vai de femei!) și poate dacă ii place de noi ne caută pe Facebook și ne hărțuiește. Poate nu vrem neapărat să ne știe toți portarii sau polițiștii.

2. Actul acesta de vaccinare este, până la urmă, un act medical. Se află public că am vaccin. Mă vede unul din spate care e antivaccinist și zice: Noah, Chelu e vaccinat. Și încep bârfele și jignirile pe la spate. Poate că nu vrem să știe toată lumea ce am ales să facem.

În fine… Numa’ zic. Până la urmă, scopul e să trecem odată de pandemie. Doar totuși, să nu ne mâncăm unii pe alții, să nu ne dezumanizăm în halul ăsta și, strict din punct de vedere juridic, e un precedent care poate fi folosit și în cadrul altor legi, unde nu ar fi necesar.

Sănătate tuturor!

Alexandrina CHELU

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri