12.4 C
Constanța
sâmbătă, 24 septembrie 2022

Se construieste un nou Tropaeum Traiani pe DN39, la Lazu?

spot_img

Trebuie citit

Întreb pentru că nu înțeleg rolul acestei construcții. A avut loc vreo noua bătălie a romanilor în Lazu și vor sa celebreze victoria spre nemurire?!
În primul rând, este al 5-lea sens giratoriu pe o distanță de câțiva kilometri și amplasat pe unica posibilitate de ieșire din Constanța spre sudul litoralului – DN39 cu două benzi de circulație.
Cu cele patru sensuri giratorii de până acum pe DN39 și doar două benzi pe sens și având în vedere că tot aici se descarcă și Cumpăna și Lazu și Autostrada Soarelui și Portul Constanța și traficul greu de tiruri spre Negru Vodă, e un haos total. Mașini bară la bară, claxoane, înjurături, nervi, pierdere de timp și blocaje imense. Între Constanța și Eforie, 7 km, am facut și două ore. Cu cel de-al cincilea sens, haosul va atinge inimaginabilul.

Mulțumiri celui care a efectuat studiul de fezabilitate și a ajuns la concluzia că trebuie ca un nou sens giratoriu să producă și mai mult haos, deși la 200 m este o trecere de pietoni și posibilitatea de a schimba sensul de mers. Că idioțenia asta fost aprobată cu ochii închiși, este o altă mare problemă, realizare pentru care navetiștii din Constanta deja vă mulțumesc frumos și va umple frigiderul de carne din primul minut și de la prima lopată de pământ.
Că e un nou sens giratoriu, am înțeles. Că s-a distrus mai mult spațiu verde și mai multă perdea forestieră decât era nevoie, am înțeles. Nu erau destul praf și noxe Lazu? Zici că s-a dat cu napalm în zonă. Ce totuși nu reușesc să înțeleg în ruptul capului, este faptul ca minunea asta de sens giratoriu a fost ridicat vreo doi metri de la sol, cu blocuri de beton, astfel încât seamănă izbitor cu Tropaeum Traiani.

La ce era nevoie de ziduri de beton de doi metri înălțime?! Se vor testa airbagurile turiștilor aici ? Sper că nu urmează creneluri și tunuri de apărare, deși nu m-ar mira deloc.

Liviu BABI

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri