33.4 C
Constanța
luni, 15 iulie 2024

Polaris M Hoding saluta decizia Consiliului Local!

spot_img

Trebuie citit

Avand in vedere ca astazi in sedinta de Consiliu Local s-a votat schimbarea regulamentului de salubrizare a Municipiului Constanta, in sensul maririi frecventelor de colectare a deseurilor, dar si alte modificari referitoare la maturatul stradal, dorim sa salutam decizia domnului Primar Vergil Chitac de a initia un proiect de hotarare care din punctul nostru de vedere va creste confortul ambiental al cetatenilor Constantei si reprezinta un pas foarte mare in directia adaptarii serviciului de salubrizare la cerintele moderne ale acestui serviciu. 

Consideram ca marea majoritate a modificarilor prevazute in proiect sunt realizate in scopul asigurarii unor conditii de viata ale cetatenilor in acord cu cerintele optime referitoare la protectia mediului si sanatatea populatiei.

Fara a comenta faptul ca in toate adresele pe care noi le-am transmis Primariei, dar si in comunicatele publice, am aratat in permanenta ca singura solutie pentru a avea o frecventa de colectare optima, conforma cu minimul recomandat de Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 119/2014 este aceea prin care Consiliul Local Constanta sa schimbe prin vot prevederile Caietului de Sarcini care prevad actualele frecvente, insuficiente din punctul nostru de vedere. Am aratat prin comunicate de presa ca solutia modernizarii serviciului de salubrizare, nu este atacul de tip politic la adresa firmei de salubritate, ci abordarea stricta a particularitatilor acestui serviciu.

Avand in vedere ca niciun primar nu poate sti absolut toata legislatia specifica diverselor zone de interes pe care le administreaza, consideram ca rolul nostru activ, de a informa in permanenta Primarul referitor la prevederile legale specifice, este unul obligatoriu, ceea ce am si facut. In toata aceasta perioada conducerea firmei Polaris a comunicat cu Primarul Constantei, dar si cu aparatul executiv, in vederea rezolvarii acestei situatii privind frecventele de colectare. 

Polaris M Holding SRL deserveste peste 1.3 milioane de cetateni ai Romaniei si are o experienta de 25 de ani in acest domeniu, experienta pe care suntem dispusi sa o punem la dispozitia oricarei comunitati locale cu care ne aflam in relatie contractuala. 

Pentru includerea prevederilor votate azi in Consiliul Local in contractul nostru de delegare va fi nevoie de un act aditional la contract, initiat de Primaria Constanta, astfel incat acestea sa intre in vigoare, in temeiul dispozitiilor art III alin 2 din Legea nr 99/2014 care  arata  ca : Prevederile legale care vor avea ca efect modificarea clauzelor contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare, a Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare şi a altor documente aferente acestora vor fi preluate prin acte adiţionale. În termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, autorităţile contractante vor fi obligate să încheie actele adiţionale în vederea modificării textului contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare, a Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare şi a altor documente aferente acestora.”

Polaris M Holding va da in continuare dovada de celeritate, pentru a se ajunge cat mai rapid la semnarea actului aditional care sa includa in contract noile prevederi ale Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Constanta in concordanta cu noile conditii tehnico-financiare generate.

POLARIS MI HOLDING

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri