9.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Asta este Poliția Română. O instituție sugrumată de incompetență și ineficiență

spot_img

Trebuie citit

Acum trei ani, când eram în plină stare de urgență din cauza pandemiei, am fost oprită pe stradă de un echipaj de poliție pentru verificarea declarației. Vă aduceți aminte de ea? Acea hârtie închipuită cu care puteai să ieși din casă.
Pentru că evident eram închiși în case, nu aveam acces la imprimantă, ca să scot mai multe exemplare, așa că am fost nevoită să folosesc același formular în care am modificat din pix data.
Cum spuneam, am fost oprită pe stradă de un echipaj care patrula (mergeam la o clinică medicală pentru niște investigații) iar domnii polițiști, profund pătrunși de simțul datoriei au vrut să mă „ardă” cu o amendă, pentru că declarația „nu era conformă”, din cauza modificării din pix a datei.
Da, știu, e de noaptea minții. Mai ales acum, după ce lucrurile s-au limpezit și am constatat cu toții câte abuzuri, absurdități și ilegalități s-au înfăptuit în acele vremuri de tristă amintire.
Am dat din gene duios, m-am ploconit, i-am complimentat felul în care îi șade uniforma și am scăpat “nepedepsită”. Trei ani mai târziu, reprezentanți ai aceleiași instituții, Poliția Română, lasă un drogat să plece la volan și să omoare oameni nevinovați.
Fără să-i intereseze că avea droguri în posesie, că nu avea RCA la mașină, că exista un apel care reclama că merge haotic pe șosele. Efectiv, l-au lăsat să plece cu cel puțin trei motive pentru care trebuia să fie reținut pe loc.
Asta este Poliția Română. O instituție sugrumată de incompetență și ineficiență. O instituție atât de perimată, încât nici mama reformelor nu îi va putea salva imaginea. O cangrenă de sistem corupt, inapt, incompetent care prezintă zero încredere în materie de siguranță și care se scaldă în mediocritate, indolență și lipsă de pragmatism.
Câtă încredere să ai într-o instituție care de la cel mai mic, la cel mai mare este reprezentată de indivizi incompetenți, fricoși, slugarnici, interesați doar să mai ponteze o zi pentru salariu, fără prea mare deranj?
Câtă încredere să mai ai într-un sistem neperformant, nepregătit pentru ceea ce există în societatea actuală? „Sat fără câini” este expresia care ilustrează cel mai bine țara în care trăim. Nu are cum să fie o țară funcțională, durabilă, sigură. Dar, atât s-a putut.
Este liber la infracționalitate, sub privirea tolerantă și incompetentă a celor care trebuie să o prevină.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri