22.4 C
Constanța
sâmbătă, 23 septembrie 2023

B’nai B’rith România reacționează în cazul „Maia Morgenstern”

spot_img

Trebuie citit

B’nai B’rith România, parte a puternicei organizații de renume B’nai B’rith International a reacționat vehement în cazul amenințărilor antisemite la adresa doamnei Maia Morgenstern, actriță și director al Teatrului Evreiesc de Stat.

”B’nai B’rith România – Forumul dr. Moses Rosen” este alături de Maia Morgenstern și consideră că materiale antisemite scrise într-un limbaj suburban, ca cele adresate artistei, afectează imaginea României în lume.

Se pare că afirmația potrivit căreia în România nu mai există antisemitism, își pierde încetul cu încetul valabilitatea dacă ținem cont de atacurile antisemite care s-au manifestat în ultimul timp în spațiul public, inclusiv  cel politic. Chiar dacă organele abilitate au identificat autorul scrisorii abjecte adresate artistei și chiar dacă afirmația că autorul ar fi un bolnav psihic (iar cimitirele evreiești sunt devastate de adolescenți!!!) este adevărată, ecourile pe care le-a trezit, alături de luări de poziție corecte ale unor reprezentanți ai societății civile, au arătat proliferarea unor atitudini antisemite în diferite medii.

Este necesar ca astfel de manifestări să fie sancționate exemplar, în conformitate cu legislația existentă.

Consiliul Director B’nai B’rith România

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri